Subscribe to our mailing list

Sandringham Residence

The brief from the client was to convert the double-fronted weatherboard into a fun, energetic home with more space and lots of colour that enabled the growing family to remain in their home for years to come. The renovation extended the existing home to include 4 bedrooms, a study and open-plan living area.

The inspiration for the interior design was to reflect a simple, utilitarian aesthetic that plays with materiality and bold graphic shapes in robust finishes injected with strong blocks of colour.

We collaborated with Techne Architects to bring this rundown weatherboard cottage to life.

Photographer: Derek Swalwell

> See full project

MY80

We collaborated with Hayball Architects on the decoration of the common spaces within MY80, one of Melbourne's newest multi residential developments.

Photographer: Shannon McGrath

> See full project

Gewurzhaus The Strand

Our first store for Gewurzhaus Herb and Spice Merchants

> See full project

Camberwell Residence

This project was a renovation of a Sir Roy Grounds single-level brick house to peel away an existing renovation and reinstate the integrity of the original design. Home to a family of four it needed a good flow through the home, a functional solution for the kitchen and laundry-cum-study, more natural light and a greater connection to the outdoors.

The owner’s love of quirky details, unusual material selections, specific colour preferences and natural finishes meant Doherty Design Studio could inject interest through a rich layering of light and dark materials – custom concrete, sheet cork flooring (cut into tile-shaped panels with rebated edges to express the joins in a herringbone pattern), terrazzo, bluestone, hoop pine ply, blackbutt, brass and perforated stainless steel.

Photographer: Armelle Habib

> See full project

Commercial Road Residence

A complete interior update, kitchen re-design, new set of stairs and a greater connection between the courtyard and the internal rooms was required to update this two-storey single-fronted townhouse.

Landscape designer Nathan Burkett was brought in for the courtyard renovation and took his lead from Doherty Design Studio’s monochromatic interior palette to visually connect the space with the interior.

Photographer: Armelle Habib

> See full project